fbpx
AEGIR-Marine / World tour

Alles op alles om met de nieuwste technologieën een meeslepend verhaal te vertellen.

Bekijk website
AEGIR-Marine
Intro

Wederzijds uitdagen; wereldwijd

AEGIR-Marine heeft binnen de internationale maritieme wereld, naam gemaakt met hun klasse gecertificeerde stern seal service. Het bedrijf is expert op het gebied van schroefasafdichtingen en voortstuwingssystemen voor schepen. Verrassen zit AEGIR-Marine in het DNA en komt tot uiting in elke dienst die het levert. In de langdurige samenwerking met deze maritieme pionier, blijven we daarom voortdurend wederzijds uitdagen.

Concept
Grafisch ontwerp
Development
Illustratie
Uitdaging

Hoe verras je 25.000 relaties met een eindejaarsboodschap?

Ieder jaar stuurt AEGIR-Marine een eindejaarsboodschap naar 2000 relaties. In 2023 wil het servicebedrijf een duurzamere variant van de gebruikelijke kerstkaart verzenden. Een boodschap die het klimaat niet belast, interactief is, gepersonaliseerd en over de hele wereld verspreid kan worden. Wat begint met de vraag naar een video, eindigt in een brainstormsessie waarin vandenberg met opdrachtgever Ruud Muis spart over verrassende alternatieven.

AEGIR-Marine AEGIR-Marine AEGIR-Marine
Idee

Scrollytelling: een interactieve reis

Om ontvangers waar ook ter wereld te intrigeren en entertainen, stappen we af van de oorspronkelijke video en maken met Scrollytelling een interactief verhaal. De ontvanger scrollt als lezer door een pagina waarop steeds iets nieuws te zien is en ook actief aan het verhaal kan worden deelgenomen. Dat verhaal is een zeereis, langs alle kantoren van AEGIR-Marine. Onderweg delen we feiten en anekdotes over de bestemming en het bedrijf. Met elementen van gamification blijven we de passagiers bij de reis betrekken en meerdere zintuigen prikkelen. Een hoofdrol is weggelegd voor de Mumsel, het kleine, legendarische wezentje dat elke zeevaarder kent en verantwoordelijk is voor de onverklaarbare gebeurtenissen op het schip.

Design en development

Alle hens aan dek

Met een team van een grafisch ontwerper, web developer en een Blender enthousiast gaan we twee weken lang met volledige toewijding aan de slag met scrollytelling. We onderzoeken mogelijkheden in 2D en 3D en genereren met Generatieve AI 15.000 elementen. Een selectie daarvan vertalen we naar een consistente stijl. Na akkoord van AEGIR-Marine op de Proof of Concept werken we de gehele scrollytelling uit. Binnen twee maanden gaan we van concept naar realisatie.

Resultaat

25.000 relaties verspreid over de continenten ontvangen via Mailchimp een persoonlijke boardingpass om aan boord te gaan van het schip. Bij het passeren van de evenaar kunnen zij een certificaat downloaden. En wie onderweg alle Mumsels gevonden heeft, maakt kans op het Mumsel pakket.

AEGIR-Marine AEGIR-Marine
25.000
Adressen
2,5 minuut
Gemiddelde kijktijd
Nieuwsgierig?
Wij helpen je graag bij
nieuwe ideeën.
030 369 12 24 hello@vandenbergnl.com