fbpx
MRN / Maritime Remanufacturing Network

Grote stappen in het verduurzamen van de maritieme industrie.

bekijk website
Intro

Het Maritime Remanufacturing Network (MRN) geeft scheepsonderdelen een tweede leven. De maritieme industrie staat voor een flinke duurzaamheidsuitdaging. Veel van de doelstellingen lijken voorlopig onbereikbaar. Met de oprichting van MRN wil het Nederlandse bedrijf AEGIR-Marine een internationaal netwerk bouwen van specialisten waarin kennis en expertise gebundeld wordt om versneld stappen te zetten in verduurzaming. Het netwerk onderzoekt hoe scheepsonderdelen die normaal na 25 jaar klaar zijn voor de sloop, kunnen worden teruggebracht naar nieuwstaat (remanufacturing). Een in de scheepsbouw vooruitstrevende benadering die veel verder gaat dan het terugbrengen naar ‘bruikbare staat’.

 

Grafisch ontwerp
Strategie
Copy
Positionering
Video
Fotografie
Uitdaging

Een tweede leven voor scheepsonderdelen.

Strenge wet- en regelgeving in de maritieme industrie maakt remanufacturing complex; onderdelen moeten goedgekeurd worden door classificatiebureaus. Waar remanufacturing in andere branches al een bewezen effectieve verduurzaming oplevert, is deze benadering binnen de maritieme industrie een eyeopener. Uitbreiding van het netwerk betekent nog grotere stappen zetten. Hoe bereik je een zo groot mogelijk aantal experts, specialisten en classificatiebureaus? En vooral hoe zorg je ervoor dat de maritieme industrie remanufacturing gaat omarmen?

Idee

Een onafhankelijk merk.

Om zoveel mogelijk experts in de maritieme industrie aan te spreken, positioneren we MRN als een onafhankelijk merk. In het beeldmerk verwijst een scheepstouw naar de branche. Met het enkele pijltje maken we duidelijk onderscheid tussen remanufacturing en recycling. Samen met het team van AEGIR-Marine bedenken we de strategie en communicatie omtrent livegang en daarna. De werkplaats waar de remanufacturing plaatsvindt richten we in als het MRN-lab. Hier kunnen specialisten inzicht krijgen in het proces en de potentie van remanufacturing in de branche. Met een website, fotografie, video, kennisartikelen en advertising zorgen we voor een groot bereik, wereldwijd.

MRN
Resultaat

Uitbreiding van het netwerk.

MRN werkt in het experience center in Wijk bij Duurstede aan de remanufacturing van een thruster. Inmiddels is ook Bureau Veritas aangehaakt als classificatiebureau. De planning is dat de thruster nog dit jaar in gebruik wordt genomen.

Nieuwsgierig?
Wij helpen je graag bij
nieuwe ideeën.
030 369 12 24 hello@vandenbergnl.com