fbpx
Warande / Midzomernacht festival

Een spectaculair jubileumfeest waar nog jaren over gesproken wordt. Door wie er bij was en wie er in de toekomst bij wil zijn.

Warande
Intro

Versterken van team en cultuur

Bij Warande werken ruim 1900 medewerkers. Met zeven huizen in de regio Utrecht staat Warande voor de uitdaging om nieuwe medewerkers aan te trekken en tegelijkertijd bestaande medewerkers toegewijd te houden. Daarin speelt de interne en externe communicatie een fundamentele rol. Van huisstijl tot website en recruitmentcampagnes; de samenwerking van Vandenberg met deze innovatieve zorginstelling gaat ver terug.

Evenement
Concept
Grafisch ontwerp
Video
Fotografie
Warande Warande Warande
Uitdaging

Hoe organiseer je een event met blijvende impact?

Het is 2023: eindelijk kan Warande het grote jubileumfeest vieren dat haar medewerkers en vrijwilligers zo verdienen na de moeizame COVID-jaren. De zorginstelling bestaat dan zestig jaar. Na de teleurstelling van een feest dat niet doorging vanwege de maatregelen, is de verwachting bij 1900 medewerkers extra hoog gespannen. “Muziek, eten, drinken; hoe zorgen we dat dit aansluit bij al onze genodigden en dat zij zich gezien voelen, ook in de maanden na het evenement?”

Idee

Het Warande Midzomernachtfestival

Van feestcommissie, tot deelnemer en thuisblijver; om te zorgen dat iedereen binnen Warande zich betrokken voelt, bedenken we het concept van een festival met opeenvolgende acts en een eigen, herkenbare huisstijl. Alles start met de save the date, een persoonlijke videoboodschap van de host, een speciale website om je in te schrijven, een festivalbandje per post en posters op de locaties van Warande.

Warande Warande
Grafisch ontwerp

Het thema van het festival is midzomernacht; het moment dat de aarde haar noordelijkste positie bereikt ten opzichte van de zon. Jaarlijks wordt dit gevierd in de voormalige Maya-stad Chichén Itzá in Mexico. De belangrijkste piramide daar is zo gebouwd dat de scheidslijn tussen de schaduwkant en de zonkant het bouwwerk exact in tweeën deelt tijdens de zomerzonnewende. Voor de festivalstijl nemen we de geometrische vormen van de Maya’s en het contrast tussen zon en schaduw als uitgangspunt. Het gegeven van vieren laten we zien in kleurverlopen en stralen.

Nicole Hopster

“ Wat een geweldig feest!
Ik zag mijn collega’s stuk voor
stuk met een grote glimlach
het terrein verlaten.”

Entertainment en locatie

Het festival vindt plaats op het monumentale terrein van Fort bij Vechten in Bunnik. Een breed entertainmentprogramma biedt uiteenlopende genres, geleid door de charismatische host van de avond, Barry Paf. Er is ruimte voor verzoekjes die worden uitgevoerd door coverband De Tour en de grote afsluiter is Xander de Buisonjé. Voor wie liever in alle rust bijpraat, bieden de meer intieme chambrees van het fort een perfecte setting. Culinaire variatie is gegarandeerd bij de foodstands die keuze hebben voor uiteenlopende dieetwensen. Touringcars pendelen tussen het festivalterrein en station Bunnik. Als zorginstelling met zeven locaties zijn er ook medewerkers die werken tijdens het festival. Zij worden thuis per post verrast met een pakket in festivalstijl.

Warande Warande Warande
Video en fotografie

Tijdens het festival lopen reporters over het terrein om de feestgangers te interviewen. Een aftermovie wordt vertoond op het intranet van Warande en prikkelt nieuwe potentiële medewerkers in het recruitmentproces.

Warande
Resultaat

Op 23 juni 2023 gaan 750 gasten volledig uit hun dak. Het festival versterkt de interne banden tussen de locaties en trekt extern de aandacht als aantrekkelijke werkgever in de zorgsector. Op de Werken bij-website van Warande en in een online campagne delen medewerkers hun ervaringen van het feest, waarmee de zorginstelling potentiële nieuwe medewerkers inspireert en aantrekt.

Nieuwsgierig?
Wij helpen je graag bij
nieuwe ideeën.
030 369 12 24 hello@vandenbergnl.com